Veckan som gått

Nytt ansikte för Miu Miu

Det var rätt uppdelat i bloggvärlden förra veckan. De svenska bloggarna rapporterade ungefär om samma saker, medan de utländska rapporterade om annat. Störst var väl faktumet att Marc Jacobs begått en kriminell handling genom att muta de som håller i Fashion Week i NYC. Han fick böta $1 miljon för det – trist med tanke på att han borde ha försökt spara sina pengar i dessa tider. Det andra stora ämnet var ryktet om att Katie Holmes skulle bli Miu Mius nya ansikte, och vissa bloggar har till och med bilder på henne när hon troligen har fotats för kampanjen. Visst är det kul att hon får chansen att göra något så stort, med tanke på att hennes föregångare är Vanessa Paradis, Kirsten Dunst, Laetitia Casta, mfl. Men är hon verkligen den bästa modellen? Det återstår att se.

Ryktet om att Anna Wintour ska få sparken från Vogue har också cirkulerat. Med tanke på att Vogues försäljningssiffror har dalat under de senaste månaderna vore det inte ett konstigt drag från Si Newhouse, Condé Nast-bossen, men hon har ju suttit där rätt länge, och är en stor tillgång för Vogue. Själv nekar hon att ryktet stämmer, och har till och med snäst av The Cuts reportrar när hon fick frågan om det stämde.

I den svenska modebloggvärlden har Acnes klänningar visats upp och två av Sveriges främsta redaktörer och en stylist hyllar dessa till skyarna. Filmen Twilight gick upp på premiär förra veckan, och det uppmärksammades inte bara av svenska bloggar utan även av FabSugar.

Lite skumt är det att bara Agnes beredde utrymme åt Valentin Garavanis film om sig själv. Hon tycker att Valentino framställs som en kliché men tycker att det funkar i sammanhanget. Men varför har ingen annan brytt sig om detta intressanta nyhetsstoff? Jag är hur som helst nyfiken på filmen.

Och som fortsättning på ett annat ”Veckan som gått”-inlägg så pratas det om Alexander McQueens kollektion för Target i USA. Han berättade för WWD att det inte skulle falla honom in att samarbeta med H&M – trots att han har tillfrågats – eftersom han inte vill följa i samma spår som alla andra. Han vill gå sin egen väg och visa de mest oinsatta människorna hans vision.

En sista rolig nyhet är att Pamela Anderson, före detta Babewatchbrud, har valts till Vivienne Westwoods ansikte för våren 2009. Och den som valde henne var ingen mindre än Dame Westwood själv. Ser fram emot att få se kampanjbilderna.

Annonser